Projecten in gevelrestauratie, -reiniging en -onderhoud

Gevelspecialist Oldenburg uit Maasdam heeft verschillende projecten gerealiseerd voor zowel bedrijven als particulieren. Hier vindt u een aantal door ons gerealiseerde projecten. 

Restauratie Statenschool

Opdrachtgever : Gemeente Dordrecht
Project: Restauratie Monumentaal Schoolgebouw  
Opdracht : Herstel monumentale geveldelen en natuursteen
uitgevoerd in : Januari 2016 

 

Omschrijving

In opdracht van de gemeente Dordrecht de gevel van dit monumentale pand, een oud onderwijsgebouw uit 1913, gedeeltelijk gerestaureerd. Oude materialen zijn volledig in ere hersteld en opnieuw geplaatst.

 

 

Kunstwerk Beljon

Opdrachtgever : Gemeente Oud-Beijerland 
Project: Kunstwerk Beljon  
Opdracht : Jaarlijks reinigen 
uitgevoerd in : Vanaf 2005 / tot op heden 

 

Omschrijving

Vanaf 2005 is het kunstwerk jaarlijks 2 x per jaar gereinigd. In 2010 is er een beschermende  vuil - afstotende coating  aangebracht, jaarlijks reinigen blijkt nu voldoende! 

Museum van Geijn te Dordrecht

Opdrachtgever : Ingenieurs bureau Drechtsteden 
Project: Museum van Geijn te Dordrecht
Opdracht : gevelrestauratie 
uitgevoerd in : 2012

 

Omschrijving

Voegwerk ingeslepen waarna verwijderd d.m.v. widia beitels en hakhamers op lucht. Loszittend en ondeugdelijk stucwerk verwijderen, waarna herstellen stucwerk, deels in vakverdeling. De oude binnen muur is deels nog zichtbaar als metselwerk detail en uitgevoerd in orginele dortenaren. Alle metselwerk gereinigd d.m.v. gepaste - druk koudwater en plaatselijk hersteld en gerepareerd (dordtenaren) hierna doorgestreken gevoegd met een kalk mortel. Alleen de ezelsrug is geimpregneerd met een wax product, en dus te verwijderen (reversibel).

A.S.Z. Sliedrecht

Opdrachtgever : Albert Schweitzer Ziekenhuis 
Project: A.S.Z. Sliedrecht
Opdracht : Groot onderhoud 
uitgevoerd in : 2013

 

Omschrijving

Reinigen van de zwaar vervuilde kunststof kozijnen waarna conserveren. Reinigen van de ispo kopgevels waarna sauzen. Reinigen waarna conserveren van de volkern gevelbekleding (trespa). Aan de hand van een proefstuk is deze behandeling vervallen, en is daarvoor in de plaats gekomen: aangetaste toplaag verwijderen waarna een schildersysteem in kleur aanbrengen.

Wat kunnen wij als gevelspecialist voor u betekenen?

Wilt u advies ontvangen voor het reiniging, beschermen en/of onderhouden van uw woning, bedrijfspand, of een andere object. Neem gerust contact met ons op, wij voorzien u graag van een vakkundig advies op maat of een offerte.